علت بوی بد زیر روشویی کابینتی و راهکارهای رفع آن

بوی بد زیر روشویی کابینتی یکی از مشکلاتی است که معمولا در بیشتر خانه‌ها اتفاق می‌افتد و چندا هم خوشایند نیست. اما در ابتدای کار و برای برطرف کردن این بو، باید بدانیم که علت ایجاد آن چیست و چرا روشویی کابینتی شما بوی بد می‌دهد؟ پس از فهمیدن علت این موضوع، می‌توان برای برطرف کردن آن اقدام کرد.

فهرست محتوا
اشتراک گذاری مقاله
جدیدترین مقالات
آخرین نظرات کاربران

نظر “توالت فرنگی اصلا بهداشتی نیست ،خصوصا در مکان‌های عمومی” درباره توالت فرنگی یا ایرانی، کدام بهتر است؟ توسط ناصر

نظر “درود بر شما، خوشحالیم که توانستیم محتوای مورد نیاز شما رو در اختیارتون بگذاریم.” درباره چگونه شیرآلات را برق بیندازیم؟ توسط aliyemohammad

نظر “خیلی خیلی ممنونم بابت این مقاله مفید و کاربردی خیلی کارانداز بود.” درباره چگونه شیرآلات را برق بیندازیم؟ توسط سپیده

نظر “خواهش میکنم، امیدوارم مفید بوده باشه. ممنون بابت نظر شما” درباره ارتفاع مناسب نصب روشویی چقدر است؟ + ارتفاع استاندارد فاضلاب و سینک توسط aliyemohammad

پر بازدیدترین مقالات
علت بوی بد زیر روشویی کابینتی و راهکارهای رفع آن

بوی بد زیر روشویی کابینتی یکی از مشکلاتی است که معمولا در بیشتر خانه‌ها اتفاق می‌افتد و چندا هم خوشایند نیست. اما در ابتدای کار و برای برطرف کردن این بو، باید بدانیم که علت ایجاد آن چیست و چرا روشویی کابینتی شما بوی بد می‌دهد؟ پس از فهمیدن علت این موضوع، می‌توان برای برطرف کردن آن اقدام کرد. در این مقاله از بانویت قصد داریم که به بررسی علت ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی بپردازیم و روش‌های برطرف کردن آن را بیان کنیم.

فهرست محتوا

دلایل ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی

دلایل مختلفی وجود دارند که باعث ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی می‌شوند؛ از جمله مهمترین این دلایل می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

رطوبت بیش از حد

معمولا روشویی کابینتی در معرض رطوبت قرار دارد؛ اما اگر میزان این رطوبت افزایش پیدا کند، زیر روشویی بوی بد می‌گیرد. بنابراین باید در درجه اول چک کنید که از اطراف ظرفشویی نشتی وجود نداشته باشد یا لوله‌ها دچار مشکل نشده باشند. رطوبت بیش از حد، باعث رشد قارچ و باکتری شده و به همین دلیل، بوی بد را به دنبال دارد. برای جلوگیری از این موضوع توصیه می‌کنیم که خرید روشویی کابینتی پی وی سی را در دستور کار خود قرار دهید؛ زیرا یک روشویی ضد رطوبت است.

پوسیده شدن لوله‌ها یا روشویی

در صورتی که به دلیل رطوبت زیاد یا حمله حشرات، روشویی شما دچار آسیب شود، احتمال ایجاد بوی بد بیشتر خواهد شد. این موضوع بیشتر در روشویی‌های کابینتی دیده می‌شود که از چوب در ساختارشان استفاده شده است. اما اگر روشویی کابینتی را از ما در بانویت خریداری کنید، روکش‌های استانداردی را برای بخش‌های چوبی به کار می‌بریم تا از بروز این مشکل جلوگیری کنیم.

استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی

در بسیاری از موارد، برای آب بندی روشویی کابینتی از چسب استفاده می‌کنید. همچنین استفاده از رنگ و لاک برای درب کابینت یا مواد شوینده، می‌تواند منجر به ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی شود. به همین دلیل، در زمان خرید باید حتما روشویی کابینتی را از جایی خریداری کنید که با استفاده از مقدار کافی مواد شیمیایی آب بندی را انجام داده و از رنگ‌های استاندارد برای جلوگیری از بوی بد استفاده کند.

نبود هوا

در صورتی که هوا در کابینت روشویی جریان نداشته باشد، قسمت‌‎های داخلی به دلیل زیاد بودن رطوبت بوی بد می‌گیرند. به ویژه اگر سطل زباله سرویس بهداشتی را در کابینت قرار داده باشید، این بوی بد تا حد زیادی بیشتر می‌شود. ما در بانویت انواع مدل‌های روشویی کابینتی را به گونه‌ای تولید کرده‌ایم که تهویه هوای مناسب در آنها وجود داشته باشد و مشکلی از این نظر برای شما به وجود نیاید.

جرم گرفتگی زیاد کابینت

معمولا روشویی کابینتی که از جنس سنگ یا سرامیک باشد، جرم زیادی را به خود می‌گیرد. بنابراین اگر به طور مرتب و روزانه روشویی کابینتی خود را تمیز نمی‌کنید، باید منتظر ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی باشید. در چنین حالتی، می‌توانید از الکل سفید برای جرم‌گیری و از بین بردن بوی بد استفاده کنید. همچنین می‌توانید مقداری برنج یا ذغال را هم در گوشه روشویی کابینتی خود قرار دهید تا بوی بد را به خود جذب کند؛ به ویژه اگر روشویی شما در تهویه هوای مناسب ندارد، این راهکار عملی خواهد بود.

روش های از بین بردن بوی بد زیر روشویی کابینتی

پس از اینکه علت ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی را متوجه شدید، باید به دنبال راهکارهایی برای برطرف کردن آن باشید. از جمله بهترین این روش‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

استفاده از لوله بازکن

در صورتی که بوی بد زیر روشویی کابینتی به دلیل گرفتگی لوله‌ها باشد، استفاده از لوله باز کن برای پاکسازی مجرای لوله موثر است. برای این کار می‌توانید محلول لوله بازکن را در داخل مجرای روشویی بریزید تا مواد چربی یا آلودگی‌ها را حل کرده و از بین ببرد. اما اگر گرفتگی خیلی شدید باشد، باید از پیشتون استفاده کرده و حدود یک دقیقه با شدت بالا پمپ کنید، تا در صورت مسدود شدن لوله، عامل انسداد از بین برود. پس از این کار، بهتر است مقدار آب جوش هم در لوله بریزید تا بقایای عامل انسداد هم به طور کامل دفع شود.

استفاده از سرکه سفید

یک راه دیگر برای باز کردن انسداد لوله‌های روشویی کابینتی، استفاده از سرکه سفید است. شما باید این اسید را در لوله بریزید و حدود 30 دقیقه صبر کنید؛ سپس با استفاده از آب داغ آن را بشویید تا بقایای گرفتگی لوله هم از بین برود.

تعمیر لوله‌ها

اگر بوی بد زیر روشویی کابینتی به دلیل نشتی لوله‌ها باشد، باید بلافاصله برای تعمیر یا تعویض آنها اقدام کنید. حتما از مواد مناسب برای آب بندی لوله‌ها استفاده نمایید. همچنین لازم است که محل اتصال کابینت به لوله را هم به خوبی آب بندی کنید تا رطوبت به آن نشت نکند و باعث ایجاد بوی بد نشود.

استفاده از سدیم هیدروکسید

یکی دیگر از محلول‌هایی که برای رفع انسداد لوله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، سدیم هیدروکسید با خاصیت چربی زدایی قوی است. برای از بین بردن بوی بد باید محلول 10 درصد سدیم هیدروکسید را استفاده کرده یا 100 گرم از کریستال این ماده را در یک لیتر آب حل کنید. سپس این محلول را در فاضلاب بریزید و حدود 30 دقیقه صبر کنید. حال آب داغ را با فشار در داخل لوله بریزید تا به طور کامل همه مواد پاکسازی شوند.

تمیز کردن U-bend

معمولا خمیدگی U شکل که در کابینت روشویی قرار می‌گیرد، دچار گرفتگی و آلودگی شده و به همین دلیل بوی بد را ایجاد می‌کند. در این حالت، شما باید U-bend را با استفاده از آچار باز کرده و آب و آلودگی‌های داخل آن را تخلیه کنید. اگر این کار را هر چند وقت یک بار انجام دهید، هم تخلیه آب از روشویی با کیفیت بهتری انجام می‎‌شود و هم بوی بدی به وجود نمی‌آید.

تمیز کردن دائمی روشویی کابینتی

روشویی کابینتی به دلیل ساختاری که دارد، مدام در معرض آلودگی است؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم که حداقل هفته‌ای دو بار آن را تمیز کنید. هرگز سطل زباله را در داخل کابینت روشویی قرار ندهید و حتما مواد شیمیایی یا شوینده را در ظرف دربسته نگه دارید. همچنین اگر روشویی کابینتی شما دارای قسمت‌های چوبی است، هرچند وقت یک بار با یک لایه رنگ یا لاک چوب‌ها را ترمیم کنید تا دچار پوسیدگی نشده و بوی بد ایجاد نکنند.

استفاده از ترکیب جوش شیرین و سرکه

ترکیب جوش شیرین و سرکه ترکیبی است که هم برای باز کردن انسداد لوله‌ها استفاده می‌شود و هم می‌تواند بوی بد موجود در کابینت را به خود جذب کند. بنابراین این ترکیب را هم می‌توانید در داخل لوله ریخته و سپس آب داغ را پشت آن بریزید. هم اینکه در یک ظرف قرار داده و درون کابینت بگذارید. همچنین اگر مقداری جوش شیرین را هم در داخل روشویی کابینتی بریزید و 48 ساعت صبر کنید، بوی بد از بین خواهد رفت. برای افزایش اثرگذاری این روش، می‌توانید ترکیب پودر جوش شیرین و پودر قهوه را در کابینت خود بریزید تا بوی بد را به خود جذب کنند.

استفاده از آبلیمو

اگر روشویی کابینتی شما از جنس سرامیک یا سنگ است و بوی بد گرفته، می‌توانید از آبلیمو برای از بین بردن این بوی بد استفاده کنید. تنها کافی است که آبلیموی طبیعی را با آب مخلوط کرده و با استفاده از دستمال، به بدنه یا گوشه‌های روشویی و کابینت آن بزنید. پس از 24 ساعت روشویی خود را بشویید تا بوی بد آن از بین برود.

کدام روشویی‌ها بیشتر بو می‌گیرند؟

یکی از دلایل ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی، مرغوب نبودن متریال سازنده آن است؛ به همین دلیل حتما باید این محصولات را از فروشگاه معتبر خریداری کنید که خیالتان از بابت متریال راحت باشد. برای مثال، استفاده از نئوپان در ساختار این محصولات، بوی بسیار بدی را ایجاد می‌کند. اما روشویی کابینتی پی وی سی به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت، در برابر بوی بد هم بسیار مقاوم است. ما در بانویت انواع مختلفی از روشویی‌های کابینتی را با بهترین متریال به شما ارائه می‌دهیم که در صورت نگهداری درست، تا مدت‌ها هیچ بوی بدی را به خود نمی‌گیرند. برای مشاهده محصولات ما، می‌توانید مدل‌های مختلف روشویی کابینتی را بررسی کنید.

سوالات متداول برای بوی بد زیر روشویی کابینتی
1. چرا روشویی کابینتی بوی بد می‌دهد؟

روشویی کابینتی ممکن است به دلایلی مانند رطوبت زیاد، نشتی لوله‌ها، پوسیدگی متریال، عدم تهویه مناسب و استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی دچار بوی بد شود.

2. چگونه می‌توان بوی بد زیر روشویی کابینتی را از بین برد؟

با استفاده از روش‌هایی مانند لوله‌بازکن، سرکه سفید، سدیم هیدروکسید، تمیز کردن U-bend، ترکیب جوش شیرین و سرکه، و تهویه مناسب می‌توان این بو را برطرف کرد.

3. آیا جنس روشویی کابینتی در ایجاد بوی بد تأثیر دارد؟

بله، روشویی‌های ساخته‌شده از متریال نامرغوب مانند نئوپان بیشتر دچار بوی بد می‌شوند. در مقابل، روشویی‌های پی‌وی‌سی (PVC) مقاومت بالایی در برابر رطوبت و بو دارند.

4. چگونه می‌توان از ایجاد بوی بد زیر روشویی کابینتی جلوگیری کرد؟

با تمیزکاری منظم، استفاده از مواد شوینده مناسب، جلوگیری از تجمع رطوبت، بررسی نشتی لوله‌ها و انتخاب روشویی با متریال ضد رطوبت می‌توان از ایجاد بوی بد جلوگیری کرد.

5. آیا سطل زباله در داخل کابینت روشویی باعث بوی بد می‌شود؟

بله، قرار دادن سطل زباله در داخل کابینت روشویی باعث تجمع آلودگی و افزایش بوی نامطبوع می‌شود. توصیه می‌شود سطل زباله را در فضای مناسب‌تری نگهداری کنید.

محصولات مرتبط با روشویی
مقالات مرتبط با ترفند و آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

درخواست های محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.